Zaklada KROHEM-a dodijelila godišnju nagradu Zaklade i nove stipendije za doktorske studije

Zaklada Hrvatske Kooperativne grupe za hematološke bolesti ove je godine po prvi puta dodijelila GODIŠNJU NAGRADU ZAKLADE za izvrsnost i znanstvena i stručna postignuća u području hematologije. Upravno vijeće Zaklade je 23. ožujka 2018. raspisalo natječaj za dodjelu Godišnje nagrade Zaklade za 2017. godinu. Godišnja nagrada Zaklade sastoji se od plakete, diplome i novčanog iznosa od 25.000,00 kn.

Nakon vrlo detaljnog razmatranja postignuća i doprinosa pojedinog kandidata scientometrijskim metodama ali i procjenom općeg doprinosa kandidata hrvatskoj hematologiji i njenoj afirmaciji u svijetu, Povjerenstvo je na sjednici održanoj 9. svibnja 2018. jednoglasno donijelo preporuku, a Upravno vijeće Zaklade je na temelju toga donijelo Odluku, da se Godišnja nagrada Zaklade dodijeli:

DRAŽENU PULANIĆU i Timu za liječenje cGvHD i kasnih komplikacija transplantacije matičnih stanica KBC Zagreb.

Upućujemo velike čestitke doc.dr.sc. Draženu Pulaniću i Timu za liječenje cGvHD i kasnih komplikacija transplantacije matičnih stanica KBC Zagreb.

Zaklada također odaje PRIZNANJE izvanrednim mladim liječnicima i znanstvenicima dr.sc. Marku Lucijaniću i dr. sc. Zinaidi Perić čija cjelokupna znanstvena i stručna aktivnost predstavlja vrlo vrijedan doprinos hrvatskoj i svjetskoj hematologiji s velikim potencijalom za dugoročni osobni napredak i utjecaj na napredak hrvatske hematologije. Očekujemo njihove prijave na sljedećim natječajima Zaklade i želimo im puno uspjeha kao budućim laureatima Zaklade.

 

  

 

DODJELA STIPENDIJA ZA DOKTORSKE STUDIJE

Zaklada je za školsku godinu 2017./2018. dodijelila četiri stipendije za pohađanje doktorskih studija na medicinskim i srodnim fakultetima u Republici Hrvatskoj. Ove godine je Zaklada dodijelila za školsku godinu 2018./2019. tri stipendije za doktorske studije.

Dobitnici stipendija su: Petra Bubalo, dr.med., Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije, mentor prof.dr.sc. Silva Zupančić Šalek; Ida Hude Dragičević, dr.med., Klinički bolnički centar Zagreb, mentor prof.dr.sc. Igor Aurer i Marin Međugorac, dr.med., Klinička bolnica „Sveti Duh“, mentor prof.dr.sc. Rajko Kušec.

Želimo dobitnicima stipendija puno uspjeha u doktorskom studiju i kasnijem znanstvenom radu.

Kako bi Zaklada i dalje uspješno obavljala sviju plemenitu zadaću pozivamo sve članove KROHEM-a i sve kojima je na srcu napredak hrvatske hematologije da svojom aktivnošću i donacijama pomognu rad Zaklade.

 

Upravitelj Zaklade

Prof.dr.sc. Damir Nemet

Bookmark the permalink.